maanantai 5. elokuuta 2019

Akkuhuolia

Kihnun saarella jääkaapin varoitusvalo syttyi. Ihmettelimme hieman asiaa, mutta ajattelimme että jääkaappi on ehkä rikki. Kun varoitusvalo syttyi uudelleen, mittailin akkujen jännitteitä. Päädyin lopulta siihen, että toinen akku - talousakku - oli sanonut sopimuksensa irti. Pärjäämme toki yhdellä akulla, mutta jääkaappia ei oikein uskalla käyttää jos ollaan yhden akun varassa.
Sitä paitsi olin melko varma, että uusin molemmat akut vuosi tai kaksi vuotta sitten. Kummallista, että tällaisia asioita ei muista. Joten voisin suositella itselleni ja muille: MUISTA PITÄÄ HUOLTOKIRJAA! Joka tapauksessa vaihdoin akut yhtä aikaa. Voisiko molemmissa olla sama vika? Olisi siis tosiaan syytä hankkia uusi akku. Muutaman päivän päästä oltaisiin Riiassa. Sieltä varmaan saisimme uuden akun.
Riiassa asetuimme City Marinaan, koska se vaikutti suurimmalta. Satama on rauhallisella Kipsalan saarella vastapäätä vanhaa kaupunkia toisella puolen jokea. Veneitä oli satamassa yllättävän vähän ja suurin osa paikallisia. Onneksi satamaisäntä oli paikalla (osoittautui nimittäin, että hän oli enimmäkseen jossain muualla). Hän arveli, että akun voisi saada läheisestä supermarketista, joka oli noin 500 metrin päässä. Varmuuden vuoksi googlasin myös venetarvikeliikkeen reilun kilometrin päästä.
Akun hankkiminen oli hieman mutkikkaampaa. Marketissa ei akkuja ollut, ja venetarvikeliikkeen akut olivat väärän kokoisia. Siellä meille neuvottiin reitti suureen Depo-nimiseen rautakauppaan, toisella puolen jokea muutaman kilometrin päässä. Kauppa muistutti meille tuttua Motonettiä, ja akku löytyikin helposti. Veimme sen taksikyydillä satamaan, ja akun asennus oli hetkessä tehty (onneksi maailmassa on ainakin hieman standardointia). Koko akkukeikka olisi kannattanut hoitaa taksilla - mutta kävellen tutustuu paikkoihin paremmin, ja se on muutenkin hyvää vastapainoa veneessä istumiselle.
Viivyimme Riiassa kaksi yötä. Vanha kaupunki ihmeineen ja hyvine ravintoloineen oli vain pienen kävelymatkan päässä, ja myös uusi näyttävä kansalliskirjasto on tutustumisen arvoinen paikka. Riika on edelleen suomalaisille edullinen kaupunki, paikallisille hintataso on varmaan sietämätön. 

Tiikka City Marinassa, kuutamo ja öinen Riika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti